Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Värsås

Följ

IFK Värsås

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn IFK Värsås
Adress Högelidsvägen 11
Postadress 54178 Värsås
Telefon 070-5949411
E-post ifkvarsas@telia.com
Orgnr 866600-0735
Swish 1235145586
Kontonr 5900-5025
Öppettider Postadress Erik Orlov, Vinkelvägen 4 54178 Värsås

Om IFK Värsås

IFK Värsås

1914 bildades Värsås IF, som så småningom blev Idrottsföreningen Kamraterna Värsås, av några ungdomar i Värsås. Stiftarna var Robert Larsson, föreningens förste ordförande, och Martin Oweling. Vid bildandet bestod föreningen av 13 medlemmar.
1942 togs en ny plan i bruk på den plats där dagens B-plan och Värsås IP, idag ligger. Klubbhus uppfördes, löparbanor anlades och anläggningen stod färdig 1949. Denna plan var föreningens ordinarie fram till 80-talet då ytterligare en gräsplan anlades. Ny klubbstuga med omklädningsrum mm. uppfördes i mitten på 70-talet. Denna byggnad har sedan byggts till och om vid ett flertal tillfällen.
Idrottsplatsen har under årens lopp utökats med gräsytor för träning och planer för de yngre, det finns idag såväl motionsspår och utegym, som boulebana.
Fotboll har hela tiden varit föreningens kärnverksamhet, men det har förekommit många olika idrotter som t.ex. löpning, skidåkning, orientering, bandy, bordtennis mm. Speciellt kan nämnas att föreningen har haft en svensk mästarinna i gång, Ingrid Johansson.
Från 70-talet och framåt har det enbart varit fotboll på programmet. Ungdomsfotbollen har hela tiden utvecklats och har idag ett flertal junior- pojk- och flicklag i seriespel. 1973 startade föreningen ett damlag och har alltså i närmare 50 år haft ett lag i seriespel. Seniorlaget herrar har mestadels seriespelat i de lägre divisionerna, men har under senare år tillhört div. 5 och ett par år i div. 4.
Bland spelare som tillhört IFK Värsås, kan bl.a. nämnas gamla profiler som Torsten och Karl-Erik Karlsson, Sverker Eliasson, ”StommaBengt” Carlsson och Allan Johansson. På senare år kan nämnas Leif Hultman, Stefan Andersson, Daniel Jönsson, Jens Larsson och Jakob Orlov som alla har prövat på spel i högre divisioner.
Värt att nämna kan bl.a. också vara:
- att föreningen på 50- och 60-tal var kända i hela Skaraborg för en omfattande festverksamhet, och då speciellt ”Pingstfesterna”
- att IFK Värsås 2012 utsågs till Västergötlands Landsbygdsförening av VFF.