Hoppa till sidans innehåll

Årets landsbygdsförening 2012


Västergötlands Fotbollförbund har utsett Årets landsbygdsförening 2012. Utmärkelsen går till IFK Värsås, en förening på en liten ort som under senare år på olika sätt haft en positiv utveckling.

 

IFK Värsås var länge den typiska division 6-föreningen. Men 2010 bröts mönstret, laget gick upp i division 5 där det blev serieseger direkt och därmed division 4-spel 2012. I division 4 nådde Värsås en mittenplacering.

Värsås IP ägs och sköts av IFK Värsås. Här finns två elvamannaplaner, en sjumannaplan, en grusplan samt klubbstuga och servicebyggnader. Vidare samarbetar föreningen sedan sex år tillbaka med Värsås skola inom ramen för Idrottslyftet. IFK Värsås driver också samhällets elljusspår som är populärt och användas av såväl skolan som bygdens invånare.

IFK Värsås tar emot utmärkelsen vid Västergötlands Fotbollförbunds distriktsmöte i Skövde den 2 mars.

-IFK Värsås finns på en mindre ort på landsbygden och arbetar där ur ett brett samhällsperspektiv. Föreningen blir därigenom ett nav för flera olika verksamheter till fromma för ortens invånare. På så sätt uppfyller IFK Värsås helt och hållet de målsättningar som Svenska Fotbollförbundet och Västergötlands Fotbollförbund har med arbetet med en utveckling av landsbygdens föreningar, säger VFF:s ordförande Gerhard Sager i en kommentar till beslutet.

Det finns inget album kopplat till denna sida.
 
 

 

  Livefotbollonline  

 

           Våra Sponsorer: 

Bingo Skövde

 Billingeträ

 FT

carlssons logo

 INTERSPORT

 Jan Lundblad

 

 

 ALLSERVICE

 

 

 Vad händer i Skövde?:

Evenemangskalender Turistcentrum Skövde

Postadress:
IFK Värsås - Fotboll
Erik Orlov, Vinkelvägen 4
54178 Värsås

Besöksadress:
IFK Värsås, Högelidsvägen 11
54178 Värsås

Kontakt:
Tel: +46500420452
E-post: This is a mailto link

Se all info