Hoppa till sidans innehåll

Värsås - Fagersanna 1-2 (0-1)

2017-05-11 02:39
Hemmamatch utan stormväder var inspirerande mot ett av topplagen ifjol, Fagersanna. Fagersanna har vi alltid haft tuffa möten med dom gånger som vi delat serie, nästan som derbykänsla, dom har ju även 3 spelare som ”fostrats” i Värsås.
  • Uppdaterad: 2017-05-11 02:46

 Grabbarna såg laddade ut inför match och det kändes bra.  Ändå börjar vi matchen lite trevande och har svårt med passningsspelet.

Rörelsen är också för dålig för att vi skall hitta enkla alternativ. Fagersanna jobbar lite hårdare än vi får därför ett litet övertag  men inte så många klara chanser och det som skapas är raka bollar i djupled. I ett sådant läge (misstänkt offside) skapas ett friläge som resulterar i Fagersanna ledning  med , 0-1. Surt där vi legat rätt med backlinjen hela tiden. Så första halvlek ett litet + för gästerna.

 Vi tog ett rejält snack i halvtid att verkligen börja ta jobbet och förbättra passningsspelet , några positionsförändringar gordes också. Vi fick effekt direkt , Sebbe kvitterade redan efter ett par minuter . Gött den starten gav oss energi.  Helt plötsligt börjar passningarna sitta och rörelsen dök upp.

När vi får kontroll på spelet tar vi över rejäl och pressar Fagersanna ordentligt i 30min , skapar 5 klara målchanser i boxen  där vi borde tagit ledningen. Men målet kommer inte och vi mattas lite och tappar boll lite enkelt i några lägen som gör att motståndaren får några fasta situationer.

Det blir farligt på de långa inkasten och till sist lyckas vi inte ta bort en skarv som Fagersanna rakar in med 6minuter kvar, frustration . Vi satsar allt på en kvittering, flyttar fram det mesta. Skapar några bra lägen får tryck. Persson trycker ett avslut mot bortre…men insidan stolpe .

Skott utifrån blockas av en arm (ofrivilligt  men ändå kunde fått straff) . Fagersanna krigar , drar på sig en utvisning på övertid, men lyftet in resulterar inte och domaren blåser av.

 Ett surt poängtapp sista stund igen, Lagen hade var sin halvlek, men vi förlorade på att vi inte utnyttjade chanserna i början på andra halvlek.

Mycket tung förlust , men vi kommer igen.
Måtskytt: Sebbe Selkälä

Skribent: Svante Karlsson
Epost: Adressen Gömd
IFK Värsås - Herrar, Div 5 Östra
Vinkelvägen 4
541 78 Värsås
Telefon: +46500420452
E-post: This is a mailto link

Postadress:
IFK Värsås - Fotboll
Erik Orlov, Vinkelvägen 4
54178 Värsås

Besöksadress:
IFK Värsås, Högelidsvägen 11
54178 Värsås

Kontakt:
Tel: +46500420452
E-post: This is a mailto link

Se all info