Hoppa till sidans innehåll

Norra Fågelås – IFK Värsås 1 – 2 (1-0)

2017-06-06 18:40
Dagens bortamatch var mot topplaget Norra Fågelås som startat serien stabilt och släppt in få mål. En härlig utmaning . Gäller bara att få igång ben och framförallt huvudet när det bara är en dag mellan matcherna.
  • Uppdaterad: 2017-06-06 18:49

Så mycket fokus på egen insats och att vara med från start direkt då Fågelås är duktiga på att försvara ledning genom stabilt försvars arbete. Vi kommer ut och startar matchen ganska bra och för spelet mot ett ganska försiktigt Fågelås.

Passningsspelet or rörelsen blir lite effektivare efter 20 min och vi börjar skapa ett bra tryck. Men som alltid blir bolltapp på fel ställe läge för omställningar, där fick 2 farliga lägen i första som inte resultera.
Norra Fågelås är även tunga på fasta situationer, med flera duktiga huvudspelare inne i boxen, men vi jobba hårt och rensa bort 2:a bollar.

I sista minuten av första får NF en tveksam frispark i skottläge. Detta läge förvaltade en av seriens målfarligaste med ett kraftfull skott direkt i mål.
Underläge 1-0 i första kändes riktigt tungt, med det spelövertag vi haft.

Vi deppar lite , knyter näven och bestämmer oss för att ge allt i andra halvlek.
Efter lite förändringar till andra är vi inte synkade till en början samt att Fågelås var lite mer sugna på att anfalla hade vi svårt att behålla bollen i laget första kvarten.

Vi jobbar oss in i matchen  men saknar riktigt heta lägen. Byter lite positioner för att komma igång. Detta ger effekt och vi skapar lite mer chanser.
Och när det som bäst behövs kliver Kim  iväg i djupled och får en stickare och skickar iväg ett skott som via underkant ribban går in i mål, härligt kvitterat.

Detta ger oss en bra energi och vi fortsätter pressen , skapar par lägen där vi nästan snuvar bollen av backlinjen.

Sedan avbryter domaren matchen i 86 minuten pga att en maskerad kille kommer ur skogen och tänder en bengal…… Matchen stoppas tills bengalen brunnit ut och killen lommat tillbaka ut i skogen.. Hur hitta han dit kan man fråga sig.

När matchen återupptas är vi fortfarande heta, Briland avancerar på kanten och slår ett väl avvägt inlägg som når Koivisto perfekt och han nickar in ledningsmålet 1-2.
Vi spelar sedan av de sista minuterna , Kojjan friläge där målvakten tar med hands utanför straffområdet och blir utvisad. Frisparken ut i skogen å 3 poäng på kontot.

En Grym vecka med  9 inspelade poäng, vi är så bra när vi jobbar å stöttar varandra..
Lite extra + till bröderna Malmgrens högerkant i första halvlek samt BQ :s uppoffrande spel, blockar tom skott med skallen. Även Briland ha plus för sina 100% vart han än spelar.

Coach larsson

Skribent: Svante Karlsson
Epost: Adressen Gömd
IFK Värsås - Herrar, Div 5 Östra
Vinkelvägen 4
541 78 Värsås
Telefon: +46500420452
E-post: This is a mailto link

Postadress:
IFK Värsås - Fotboll
Erik Orlov, Vinkelvägen 4
54178 Värsås

Besöksadress:
IFK Värsås, Högelidsvägen 11
54178 Värsås

Kontakt:
Tel: +46500420452
E-post: This is a mailto link

Se all info