Hoppa till sidans innehåll

IFK Värsås-Sils IF 1-1 (1-1)

2017-04-23 11:40
Äntligen dags för seriepremiär. Det blev hemmamatch i div 5 istället för borta i div 6. Inspirerande uppgift för truppen som visat god träningsflit under försäsongen.
  • Uppdaterad: 2017-04-29 12:29

Yttre förutsättningarna inte de bästa på grund av en kraftig vind, näst intill storm i byarna,i planens längdriktning . Lotten föll så att vi börjar i motvinden.

Vi startar matchen lite nervöst och får inte till spelet, och släpper in ett tidigt mål . 0-1 efter 5min ingen drömstart precis. Målet ger Sils IF ännu mer vind i ryggen(+ stormen) och pressar oss med djupledsbollar och mycket löpningar. En av dessa löpningar leder till en straff efter knappa kvarten, mörker.

Vår vikarierande målvakt, Jesper Karlsson för dagen klädd i neon lysande dräkt, ställer sig på linjen . Jesper går åt rätt håll räddar straffen och får returen åt sidan, 0-2 där hade varit oerhört tungt.  Pressen mot oss fortsätter men vi börjar få tag i bollen och spelar till oss några halvlägen. Men fokus på att inte släppa in något mer i första kändes viktigare.

Vi räddar på mållinjen , Johnny, den gången inte Jesper hade koll på läget. Men vi får ett läge efter en frispark där Östh vrider in ett inlägg som Koivisto nickar i  en fin båge över målvakten, 1-1 i paus känns riktigt gott med den starten.

Vi går ut till andra med gott mod att ha vinden i ryggen och skapa tryck på motståndaren. Vi är inte lika pressade bakåt i andra men får inte riktigt till det spel vi haft på försäsongen kanske ovana på naturgräs och lite premiärnerver. Lägen skapas åt båda håll , där Sil var tunga i fasta situationer framförallt på långa inkast.
Lagen varsitt friläge, Jesper avvärjer deras med en grym utrusning/brytning.  Vår chans kom i sista minuten där Koivisto blir ren i djupled och Sils målvakt räddar deras poäng.

Sammanfattning en match som från båda håll präglades av premiärnerver samt mycket svåra yttre förutsättningar av vind.
Stort plus till Jesper Karlsson som målvakt, Filip Briland och Johan Brandkvist skall ha ett plus för sina insatser.

Coach Larsson

Skribent: Svante Karlsson
Epost: Adressen Gömd
IFK Värsås - Herrar, Div 5 Östra
Vinkelvägen 4
541 78 Värsås
Telefon: +46500420452
E-post: This is a mailto link

Postadress:
IFK Värsås - Fotboll
Erik Orlov, Vinkelvägen 4
54178 Värsås

Besöksadress:
IFK Värsås, Högelidsvägen 11
54178 Värsås

Kontakt:
Tel: +46500420452
E-post: This is a mailto link

Se all info