Hoppa till sidans innehåll

Första borta matchen i serien

2017-04-29 12:15
Valtorps IF - IFK Värsås 2-2 (1-0) Årets första bortamatch , en riktig utmaning Valtorp borta , där finns inga gratispoäng att hämta. Inför mach gäller det att få truppen redo för en kväll av hårt jobb.
  • Uppdaterad: 2017-04-29 12:29

Förutsättningarna bra då planen är bättre än på länge men fortfarande samma mått dvs ganska liten och trång. Matchen startar som förväntat Valtorp motiverade i sina löpningar och spelar ganska rakt. Centralt får vi stopp på deras attacker.

De gånger det blir farligt när dom vänder crossar , når hela vägen på smala planen , och bra löpningar av deras kanter. Men vi är bra i boxen och Gurra styr undan det som kommer i luften.  Valtorps ledningsmål kommer efter ett inkast  där vi halkar i en duell  och tappar nån meter  Valtorps bäste spelare för dagen och han vänder in i straffområdet och tar skott som ändrar riktning på ett försvarsben otagbar för Gurra. När vi får tag i bollen och spelar lite kortare spel hittar vi bra kombinationer och skapar några bra lägen.

FJ tyvärr felaktigt avblåst för offside i ett friläge , startar på egen planhalva, hade varit gött med en kvittering innan paus. Summering första , Valtorp lite fler lägen än vi men vi vet att vi kan lyfta spelet en nivå till andra.

 Vi startar bättre i andra , bättre tålamod i passningsspelet och även  kopplar ihop lagdelarna i det offensiva spelet. Efter en kvart kommer Granen runt på sin kan spelar in till FJ i ”slottet” en försvarare kastar sig vårdslöst mot skytten och vi får en straff.

Straffen tas av kapten Östh, hur säkert som helst 1-1 kvitterat och en go känsla av momentum i matchen. Vi tar över mer av matchen och skapar lägen, och 10 min senare i minut 70 tar vi ledning där måltjuven Emil K sätter 1-2 efter vi gjort en bra bollvinst  och tagit oss runt på kanten. Känns om vi har bra koll på matchen. Valtorp blir givetvis mer offensiva och börjar spela längre bollar och skickar fram mer folk offensivt. Känns som vi ligger rätt i försvaret, och väntar på läget där Valtorp missar uppspelet och vi kan kontra i hopp om stänga matchen.

Sista 5 blir en tydligare forcering av Valtorp, vi blockar skott på rätt sätt, städar andra bollar osv. Men med 2min kvar kommer Valtorp loss inne straffområdet och spelar bakåt till löpande mittfältare som får drömträff och kvittering, surt. Vi får ett sista friläge som sånär resulterar, hade kanske varit lite för bra om vi lyckats.

2-2 borta mot Valtorp är ändå ett hyfsat resultat även det kändes tomt efter matchen när dom kvitterar så sent. Men en ganska bra div 5 sett till så tidigt av serien. I en bra laginsats där alla bidrog kan vi nämna följande. Grahn gjorde ett piggt inhopp, och kul även att vi har med Sebbe Selkälä i laget igen.
Mål: Johan Östh (straff), Emil Koivisto

Coach Larsson

Skribent: Svante Karlsson
Epost: Adressen Gömd
IFK Värsås - Herrar, Div 5 Östra
Vinkelvägen 4
541 78 Värsås
Telefon: +46500420452
E-post: This is a mailto link

Postadress:
IFK Värsås - Fotboll
Erik Orlov, Vinkelvägen 4
54178 Värsås

Besöksadress:
IFK Värsås, Högelidsvägen 11
54178 Värsås

Kontakt:
Tel: +46500420452
E-post: This is a mailto link

Se all info