Hoppa till sidans innehåll

Ekedalen SK – IFK Värsås 1-3 (1-1)

2017-05-29 08:25
Serietrean borta är givetvis en tuff match, sedan att vi fick några skador och en avstängning förbättrar inte oddsen. Men vi har en bra trupp så det skall vi lösa. Förutsättningarna sådär pga en plan som attackerats av sork, som orsakat stora skador.
  • Uppdaterad: 2017-05-29 08:31

Så kortpassningar på egen planhalva var inget att satsa på.

Vi gick ut med inställningen att kriga i 90 minuter och släppa lite på att spela ett snabbt passningsspel. Eftersom planen är smal finns ingen tid att vila på då inspel och djupledsbollar kommer snabbt . Detta spel var hemmalaget bäst på till en början och skapade några chanser. Även ledningsmålet var en djupledspassning som vi hamnade på mellis  och Ekedalen kunde lyfta in 1-0. Sedan hade vi en period där vi inte hittade positioner men jobba hårt för att komma tillbaka.

Gurra skickar en långboll där vi är flera som går iväg vinner dueller och Grahn kommer till läget och kvitterar säkert till 1-1. Matchen jämnar ut sig Ekedalen har bollen lite mer medans vi satsar på omställningar  vid bollvinst.

Andra halvlek börjar som första sluta och tidigt vinner vi boll på högerkanten , Johnny satsar på ett tidigt inlägg på 3 spelare som satsar in i boxen, inlägget blir så bra att det går in i bortre krysset. Drömstart  1-2.  Detta tvingar Ekedalen att köra mer offensivt vilket passar oss för dagen då vi är ”där” med inställningen.

Vi får ett inkast på högerkanten och Bergström kliver fram och kastar in en perfekt ”hörna” där Grahn kommer högst framför mål och trycker in 1-3 , så sköönt. Resten av matchen blir en offensiv satsning av Ekedalen och där vi försvarar oss bra och det känns bra med 2 mål ledning. Vi blockar skott , och ger varandra understöd.

Har även en boll i undersida ribba som kunde blivit mål. Vi löser 3 poängaren genom att offra oss lite mer och  bättre effektivitet framåt.En härlig seger där jag vill nämna 2-målsskytten Grahn , inte bara för målen utan även i bollvinnande samt Arvid , som växer i varje match lite extra i ett för dagen mycket motiverat IFK.

Härlig långhelg startar med 3 poäng, bättre än solsken…..

Skribent: Svante Karlsson
Epost: Adressen Gömd
IFK Värsås - Herrar, Div 5 Östra
Vinkelvägen 4
541 78 Värsås
Telefon: +46500420452
E-post: This is a mailto link

Postadress:
IFK Värsås - Fotboll
Erik Orlov, Vinkelvägen 4
54178 Värsås

Besöksadress:
IFK Värsås, Högelidsvägen 11
54178 Värsås

Kontakt:
Tel: +46500420452
E-post: This is a mailto link

Se all info