Historik om IFK Värsås

Föreningen grundades den 10 april 1914 som Värsås IF. Grundare var Robert Larsson och Martin Oweling. Föreningen Värsås IF lades ner 1924 och ombildades till IFK Värsås den 15 mars samma år.

Fotbollsplanen
Föreningen har alltid ägt den plan som har funnits. Platserna har skiftat genom åren - men genomgående är att föreningen har samlat in pengar för ett köp av mark och många frivilliga krafter har sedan bidragit till att man fått en plan.

Fotboll för män
Fotboll har alltid funnits som den viktigaste verksamheten. Laget har för det mesta huserat nästan hela tiden i div 6, med vissa undantag.

Fotboll för kvinnor
Det fanns nog inte ens i sinnevärlden för 1914 års män. Men den 13 augusti 1973 bildades ett damlag som sedan under många år varit etablerat i div 3 och stundom varit Skövdebygdens bästa damlag.

Allmän idrott
Var med från början. 1 november hölls den första idrottstävlingen. Genom åren stod IFK för många arrangemang, störst var troligen Skaraborgsmästerskapen 1939.

Bandy
Spelades också i föreningen, nämns först 1950 och under 60-talet spelade man i div 5. 1968 utträdde man ur bandyförbundet.

Bilorientering
En udda sport - dyker upp under 2 år på 60-talet, då föreningen i samarbete med SLA ordnar tävlingar.

Bordtennis
Har haft en egen sektion med lag i seriespel under 50-talet och fram till 1962.

Framtaget av: Jörgen Jönsson

Uppdaterad: 2008-04-18 18:12